5 Eylül 2014 Cuma

Sivilce Bitkisel Bakım

Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalede sivilcelere uygulayabileceğimiz bitkisel tedavileri inceledim. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor , sivilce bir cilt problemi , cilt hastalığıdır. Her şeyden önce sivilce problemine böyle bakmalıyız. Sivilcelerimiz dahil tüm cilt problemlerimizi evde doğal yollarla tedavi edebiliriz. İyi okumalar dilerim.

Bitkisel Sivilce Bakımı


Sivilceleriniz için bitkisel yöntemler aramanız gayet doğal ancak bunu tek tedavi olarak görmemelisiniz. Ayrıca bitkilerden bu noktada kurtarıcı etkisi beklemek çok yanlış modern tıp çok fazla araştırma ve ilaç üretiyor. Bitkiler sadece size bu noktada yardımcı olabilirler.

Doğada bulunan birçok bitkinin gerek cildimiz gerekse de sağlığımız için birçok faydası olduğu uzmanlar tarafından da dile getirilmiş olan önemli bir konudur. Baktığımız zaman çoğu kişinin bu noktada en fazla araştırdığı nokta ise sivilcelere karşı olan çözüm yöntemleridir. Genel olarak birçok sivilce maskesi ile bu olayı çözmek mümkündür. Örnek vermek gerekirse elma sirkesi, kolonya, aspirin gibi kolaylıkla evde bulabileceğiniz birçok ürünün aslında sivilce maskesi yapımında kullanılması mümkündür. Sizler de bu doğrultuda ilerleyerek kendi çözüm yönteminizi kendiniz oluşturabilirsiniz.


Bitkisel Sivilce Tedavisi


sivilcelere bitkisel bakım
Evinizde bulunan birçok malzeme aracılığı ile kendi cilt maskenizi yapabileceğiniz gibi bu maskelerden bazılarını uzun süre saklayabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Genelde cilt maskeleri günlük ya da haftalık olabildiği gibi etkisine göre bu süre değişiklik gösterebilmektedir. Sivilcelerden kurtulmak için sivilce maskesi yapmanın yanı sıra temiz bir kişisel bakım da şarttır. Yüzünüzü düzenli olarak yıkamanız ve güneşin altında fazla kalmamanız bunun için önemli bir uyarıdır. Aksi durumda karşınıza birçok sorun çıkabileceği gibi sivilceler de sizi sıkıntıya sokacaktır.

Evde sivilceler için yapabileceğiniz bir tonik tarifi


  • 50 ml kolonya
  • 20 ml elma sirkesi
  • 5 adet aspirin (eğer salisilik asit bulursanız daha etkili olur)
  • varsa 5 damla çay ağacı yağı

bu maddeleri boş bir kolonya ambalajında karıştırın kullanmadan önce çalkalayın sivilce toniğiniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder